مصرف سویق می تواند موجب دفع صفرا و بلغم از بدن و دستگاه سویق مرسلین نی نی سایت گوارش شود. همینطور به پاکسازی روده از سموم مازاد و سالم دستگاه گوارش کمک میکند. وی اظهار داشت: سویق جو و گندم چاقکننده هست و بنابراین مصرف آن در کودکان و افراد لاغر و ضعیف ضروری میباشد همینطور اشخاص باید برای تنظیم سویق از ظرف مسی و سنگی استعمال نمایند و به کار بردن پیاله آهنی برای تنظیم سویق مناسب نیست. در طب سنتی خاصیت هر سویقی حساس خواص به عبارتی چیزی که از آن تهیه و تنظیم شده تناسب دارد. شیوه تنظیم سویق برای چاقی همانند آنچه در نصیب قبل به آن اشاره شد شامل دو شیوه کلی می باشد اما بهترین طرز آن همین میباشد که در آغاز دانهها و حبوبات را آسیا نموده و سپس آن ها را اساسی حرارت غیر مستقیم سوای به کار گیری از روغن تفت بدهیم و مدت روزگار اضطراری به خواسته تفت دادن برای یکچهارم کیلو غلات و یا حبوبات بیت 15 تا 20 دقیقه هست هرچند این تایم به جهت سبوس غلات کمتر بوده و می بایست جدا شده و جداگانه به مدت کمتری تفت داده شوند. درصورتیکه آن گاه از تفت دادن پاره ای روغن زیتون به آن بیش تر شود (بدون تفت دادن) باعث ارتقاء جماع ، نازک و قشنگ شدن پوست شکل می شود. این ویتامین ها بدون آسیاب کردن و تفت دادن جداگانه سبوس، جذب تن نخواهند شد. بعد به شکل انقطاع گوشت سنجد را هم آسیاب کرده و تفت داده و الک کرد. برای درست نمودن سویق گندم در خانه بایستی به مدت 20 دقیقه یک پیمانه سبوس گندم را تفت بخشید و یک پیمانه آرد گندم را حدود یک ساعت بدون روغن تفت بدهیم و الک کنیم. ابتدا یک پیمانه آرد جو را فارغ از روغن تفت دیتا و بعد از آن الک کنید. یک پیمانه سبوس جو را نیز فارغ از روغن و در مدت زمان کمتری تفت دیتا و الک کنید. امداد می کند. همین سویق همانند کلیه سویق ها خواص بی مانند کدو تنبل را دارااست و به جهت اشخاصی که به میل کردن کدو تنبل علاقه ای ندارند خوش طعام خیس است. علت جدا کردن آرد از سبوس نیز مدت دوران کمتری می باشد که سبوس نسبت به آرد احتیاج دارااست تا تفت داده شود در عاقبت دارای انقطاع نمودن آنها از یکدیگر میتوان از سوختن سبوس پرهیز نمود. این سویق نیکی صرفا برای نوباوه بلکه به جهت این سنین مطلوب بوده و از پوکی استخوان دوری می کند. همین سویق به معالجه اسهال و مسمومیت های غذایی طفل کمک می نماید و یک مکمل غذایی مطلوب برای کودکان در حال رویش محسوب می شود. مصرف سویق عدس موجب افزایش کار سلول های مغز شده و حافظه را تقویت میکند. در آخر سبوس و آرد را اهمیت هم مخلوط نمایید. همین ماده غذایی خوشمزه و بی آلایش آرد تفت دیتا شده نباتات بخصوص غلات و حبوبات است، که کیفیت مواد غذایی را تا بالاترین حد ممکن نگه می دارااست و سرشار از خواص اثر گذار به جهت کل سنین بخصوص کودکان است. سویق یکی از مواد غذایی انرژی زا است که از حبوباتی مثل عدس، گندم، برنج، جو و اکثری دیگر از میوه ها بدست می آید که خاصیت غذایی و دارویی اکثری دارااست و در طب قدیم کشور‌ایران و طب اسلامی، به جهت برطرف کردن درد و درمان بیماری ها مصرف آن زیاد سفارش شده است.

ایندکسر